You are currently viewing Šta je E-Box uređaj i kako funkcioniše?
За нас

Šta je E-Box uređaj i kako funkcioniše?

Dobrodošli u svet E-Box uređaja – revolucionarnog rešenja koje pametno povezuje puteve Evrope. U ovom članku istražićemo kako E-Box transformiše način naplate putarine u transportnoj industriji. Takođe ćemo otkriti kako ovaj uređaj funkcioniše, i osvrnuti se na njegove mnogobrojne prednosti.

ebox uredjaj
E-Box Uređaj

E-Box uređaj: Sveobuhvatno rešenje za pametnu naplatu putarine

Uvođenje E-Box uređaja u transportnu industriju predstavlja revolucionarni korak ka pametnom povezivanju Evrope. Sa više od 200.000 kilometara puteva, mostova i tunela koji presecaju kontinent, postojanje jednog univerzalnog onboard uređaja za plaćanje putarine postaje presudno za efikasnost i olakšanje transportnih kompanija. 

Upravo tu ulogu preuzima E-Box uređaj, koji je razvijen od strane kompanije E-Box Logistic. Ovaj inteligentni uređaj, zajedno sa EETS platformom, omogućava jednostavnu naplatu putarine u brojnim zemljama Evropske unije. 

Kompanija E-Box Logistic stavlja poseban naglasak na smanjenje troškova i povećanje fleksibilnosti za transportne kompanije. Njihova napredna softverska i hardverska rešenja pružaju efikasan način praćenja i naplate putarine, što se manifestuje kroz uštedu dragocenog vremena i novca za prevoznike. 

Uz E-Box Logistic, transportne kompanije mogu optimizovati svoje operacije, smanjiti administrativne troškove i postići veću konkurentnost na tržištu.

Kako funkcioniše E-Box uređaj?

E-Box uređaj predstavlja OBU (On-Board Unit) uređaj koji kombinuje jednostavnu instalaciju i fleksibilno upravljanje naplatom putarine, pružajući prevoznicima praktičnost i efikasnost na putu ka smanjenju administrativnih prepreka i optimizaciji troškova.

Ovaj uređaj se obično instalira na vetrobran vozila, a vozači to mogu samostalno obaviti za svega nekoliko minuta. Uređaj se može napajati preko upaljača za cigarete ili trožilnog kabla u vozilu, pružajući fleksibilnost u toku vožnje.

Kao bitan benefit E-Box uređaja možemo izdvojiti mogućnost jednostavne izmene unutar transportnog voznog parka. Bez potrebe za vraćanjem uređaja ili posetom radionici, transportne kompanije mogu brzo i efikasno prilagođavati E-Box uređaje prema sopstvenim potrebama i specifičnim zahtevima. 

E-Box uređaj takođe podržava specifične informacije za svaku državu. Vozači mogu uneti informacije kao što je ručna deklaracija osovine direktno na uređaj, što olakšava pridržavanje propisa i zahteva tokom putovanja. 

Još jedna od značajnijih sposobnosti E-Box uređaja je automatsko državno aktiviranje i ažuriranje softvera preko “over the air” interfejsa. To znači da se uređaj automatski ažurira sa najnovijim standardima i propisima, bez potrebe za intervencijom vozača ili posetom servisima.

Prednosti E-Box uređaja i EETS

Od uvođenja European Electronic Toll Service (EETS) sistema 2018. godine, vozači kamiona koji prelaze evropske puteve imaju opciju jednostavnog plaćanja putarine koristeći samo jednu on-board/E-Box jedinicu. 

Pomoću OBU jedinice, vozilo koje plaća putarinu se identifikuje putem brze elektronske obrade podataka, i sve to bez potrebe da se vozač zaustavlja. Stoga, ova napredna tehnologija omogućava glatko i neprekidno putovanje, štedeći vreme i olakšavajući vozačima ceo proces plaćanja.

Ova platforma je već uspešno implementirana u nekoliko zemalja, uključujući Belgiju, Nemačku, Francusku, Španiju, Portugal, Austriju, Bugarsku, Mađarsku, Italiju, Švajcarsku, Poljsku, Dansku i Švedsku, a cilj je postići pokrivenost čitave Evrope. Na našoj stranici putarine u Evropskoj Uniji možete da pogledate interaktivnu mapu i detalje o svakoj zemlji posebno.

Između ostalog, E-Box Logistic pruža zbirnu fakturu na kraju meseca, čime se smanjuje administrativno opterećenje i birokratija za prevoznike. Ova praktična funkcionalnost time pojednostavljuje vođenje evidencije o troškovima i proces fakturisanja.

Možemo zaključiti da E-Box uređaj pruža brojne pogodnosti koje unapređuju iskustvo vozača i olakšavaju poslovanje transportnih kompanija. Ovaj elektronski uređaj pomaže vozačima da budu u toku sa svim i da imaju sve potrebne informacije o putarini na jednom mestu, eliminišući potrebu za nepotrebnim čekanjem na naplatnoj rampi.

GPS следење на возила

E-Box Logistic takođe pruža uslugu GPS praćenja vozila, čime se osigurava da imate precizne informacije o kretanju i lokaciji Vaše flote u bilo kom trenutku. Ovo uključuje:

  • Praćenje u realnom vremenu omogućava Vam da u svakom trenutku znate gde se Vaša vozila nalaze.
  • Kontrola stila vožnje omogućava analizu vozačkog ponašanja, čime se identifikuju potencijalni faktori koji mogu povećati potrošnju goriva, a time i omogućava smanjenje troškova goriva.
  • Statistika vozila i vozača pruža Vam detaljne informacije o performansama vozila i vozača, što Vam pomaže u donošenju informisanih odluka za poboljšanje efikasnosti.
  • Kontrola brzine omogućava praćenje i ograničavanje brzine vozila, čime se promoviše sigurnost na putu i smanjuje potrošnja goriva.
  • Sve potrebne logističke informacije, uključujući potrošnju goriva, procenjeno vreme isporuke i ponašanje vozača, prikazane su na jednostavnoj i preglednoj web aplikaciji.

Zaključak

Kao što možemo videti, E-Box uređaj i E-Box Logistic predstavljaju inovativno rešenje za plaćanje putarina i praćenje vozila. Ova sprava omogućava jednostavnu naplatu putarine i pruža brojne prednosti prevoznicima, uključujući kontrolu troškova goriva, optimizaciju voznog parka i poboljšanje efikasnosti.

Takođe, uz podršku GPS praćenja vozila, kompanija E-Box Logistic pruža precizne informacije o kretanju i lokaciji flote u realnom vremenu. Ako želite unaprediti poslovne performanse i smanjiti troškove, kontaktirajte E-Box Logistic kako biste saznali više o ovim uslugama.