Slide 1

E-Box Logistic

Vignete în UE: Logistica transporturilor

Осигурајте брза испорака обезбедете извонредно искуство на клиентите и изградете позитивна репутација за вашата компанија.

Досега имаше два главни типа на патарини во Европската унија: на OBU уред

Досега имаше два главни типа на патарини во Европската унија:

  1. Патарини каде што е потребно возачот да застане и да ја плати патарината со картичка или готовина
  2. Купување „вињета“ за добивање дозвола за возење по патиштата на Европската унија

Со воведувањето на EETS (European Electronic Toll Service) во 2018 година, за прв пат стана возможно да се плаќа патарина во ЕУ само со една вградена единица (OBU).

OBU му овозможува на системот за наплата на патарина јасно да го идентификува возилото што ја плаќа патарината и да ги складира и обработува информациите електронски, без потреба вашиот возач да запре. E-box Logistic Ви нуди решение за наплата на патарина кое е прилагодено на потребите на вашата компанија. Нашата компанија НЕ БАРА банкарска гаранција, веќе е
доволен е само договор за соработка.

* Достапноста на начинот на плаќање варира во зависност од земјата. Погледнете ја картата на Европската унија и изберете земја за повеќе детали.

ebox uredjaj

Придобивки од системот EETS

Самостално поставување на OBU на шофершајбната од страна на возачот за само неколку минути.

Напојување преку запалка или трижичен кабел во возилото.

Едноставна промена на OBU уред во возниот парк на транспортни возила – без враќање или посета на работилницата.

Информациите специфични за земјата може да се вметнат директно на OBU уред, на пример, рачна декларација за оската.

Автоматско активирање на состојбата и ажурирање на софтверот директно на OBU преку интерфејс „over the air“.

Технолошки независно и доверливо препознавање на патарина за цела Европа, врз основа на постојано ажурирани стандарди.

Систем за наплата на патарина на ЕУ дизајниран за иднината

Сите податоци за патарина на еден уред

Нема чекање на патарина

Финансиски поефикасно патување

Збирна фактура на крајот на месецот

Најчесто поставувани прашања и нивните одговори

EETS (European Electronic Tolling Service) е направен за да создаде електронска услуга за наплата на патарина низ Европа. Целта е да се создаде решение за наплата што ќе им овозможи на корисниците на EETS да добијат уред за наплата (On Board Unit, т.н „OBU“) од одобрен давател на услуги („EETS провајдер“) кој е компатибилен со сите европски системи за наплатна област преку националните граници. . Секој давател на EETS подлежи на строги процедури за регистрација и сертификација, а неговата услуга мора да биде во согласност со сите релевантни регулативи на ЕУ и националните закони.

За плати патарина во Европа, на корисникот во иднина ќе му треба само една вградена единица (OBU) – наместо многу различни. Благодарение на EETS, корисникот може да фактурира накнади за различни области на патарина во Европа преку јасна консолидирана фактура и само еден договорен партнер.

Испратете бесплатно барање

Contact Form Demo

E-Box Logistic седиштето

Канцеларија во Србија

Канцеларија во Македонија

Канцеларија во Романија